کلینیک مشاوره شرق تهران02177249607

وبلاگی با هدف اطلاع رسانی درباره راهنمایی و مشاوره تلفنی، دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تحت مدیریت امین میرموسوی( روانشناس مناطق عملیاتی جنوب کشور - شرکت نفت)

کلینیک مشاوره شرق تهران02177249607

وبلاگی با هدف اطلاع رسانی درباره راهنمایی و مشاوره تلفنی، دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تحت مدیریت امین میرموسوی( روانشناس مناطق عملیاتی جنوب کشور - شرکت نفت)

شخصیت شناسی در ازدواج

نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)


تحلیل شخصیت در ازدواج

داشتن تصویری روشن از خودمان، خلق و خو، عادت های رفتاری و طرز رفتارمان در محیط کار و با خانواده ی خود برای خودمان و همسر آینده ضروری است.

اغلب جوان ها فکر می کنند خود را خوب می شناسند و نیاز به خودشناسی و گذاشتن وقت برای تحلیل دقیق تر شخصیت و رفتار خودشان نیست اما واقعیت این است که در مواجه با موقعیت های دشوار زندگی، پختگی در این واکنش ها حرف اول را می زند:

-نحوه توجه به همسر

-شناخت از همسر، احساس ها و انتظارات او

-مهارت در گفتگو

-نحوه حل مشکلات خانواده ی طرفین

-تشخیص رفتار و تصمیم گیری مناسب در مشاجره ها،

-نقاط ضعف خود و همسر در مشاجره ها و مدیریت تنش

همه و همه به آمادگی های روانی و تجربه زوج ها بر می گردد. پس با وجود اینکه این تجربه در کلینیک ها و مراکز مشاوره کمی برای افراد هزینه بر است اما توصیه می کنیم این فرصت را از خود دریغ نکنید.


پذیرش کلینیک: 02177249607  --  02177450159  --  02177205873

نشانی کلینیک مشاوره شرق تهران: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از میدان صدم ساختمان پزشکان نگین-طبقه 5 واحد 20

4 رفتاری که در زمان مشاجره باید از آن پرهیز کرد

امین میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)


4 رفتاری که در زمان مشاجره باید از آن پرهیز کرد


متاسفانه این روزها مشاجره بین همسران افزایش یافته به نحوی که وقتی به مراکز مشاوره خانواده مراجعه می کنند شدت مشکلات را با واکنش های زیر چنان افزایش می دهند که گاهی مدیریت و حل آنها زمان بر، بسیار دشوار و گاهی غیر ممکن می شود.

در این بحث به مورد چهار رفتاری می پردازیم که باعث تولید بحران در روابط همسران می شود:

ترک منزل: 

آقای مشاور تا چیزی می شود خانمم وسایلش را جمع می کند و خانه را ترک می کند... یا خانم می گوید: تا بحثی پیش می آید شوهرم از خانه بیرون می رود و معلوم نیست سر از کجا در می آورد، من به همه جا باید زنگ بزنم...

ترک منزل و از دسترس خارج کردن راههای ارتباطی بدترین ضربه را به رابطه می زند. ترک کنید، اما برای کنترل خشم و پس از چند دقیقه که همسر را از مدت زمان ترک مطلع کردید، بازگردید.

دخالت دادن خانواده ها: 

متاسفانه یکی از واکنش های رایج در هنگام مشاجره این است که یکی از طرفین، بلافاصله یا با والدین خودش تماس می گیرد یا والدین همسر؛ گفتن عبارت هایی مثل: بیاین بچتونو جمع کنید تا بلایی سر خودم و خودش نیاوردم و... از مخرب ترین رفتارهای همسران در شرایطی است که قادر نیستند عصبانیت خود را کنترل کنند.

واکنش سریع

خانم گفته: چه مادر بیشعوری داری.... شوهر زده تو گوش همسرش؛ شاید بگویید خب، خانم توهین کرده، معلومه عصبانی می شویم؛ پاسخ این است که با وجود توهین، واکنش فیزیکی ما از همه بدتر و جبران ناپذیرتر است و این هم جز واکنش های سریعی حساب می شود که نشان می دهد قادر نیستیم خشم خود را کنترل کنیم.

استفاده از نقطه ضعفهای یکدیگر:

خانم از تاریکی و تنها ماندن در خانه واهمه دارد، تا مشاجره پیش می آید شوهرش منزل را شبانه ترک می کند و به خانه بر نمی گردد؛

خانم به این نتیجه می رسد که می داند من از تاریکی می ترسم دست گذاشته روی نقطه ضعفم؛ چنین واکنش هایی همسران را به این نتیجه می رساند که نمی توانند یاور و پشتیبان هم باشند.


پذیرش کلینیک مشاوره تخصصی: 02177249607 -- 02177450159 -- 02177205873

نشانی کلینیک: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از میدان صدم- ساختمان پزشکان نگین-طبقه 5 واحد 20

آموزش مهارت های ارتباطی همسران

دوره جدید آموزشی مهارت های همزیستی


دو جلسه 2 ساعته

هر مراجع، یک پکیچ کامل آموزشی


تاریخ کلاسهای مهارتهای همزیستی:  5 شنبه 4بهمن و11بهمن


از ساعت 18.30 الی 20:30

ویژه زوج ها، پیش از ازدواج و مهارت های ارتباطی در زندگی مشترک

مدرس: میرموسوی و شادی شمس راد (مشاور و موسس کلینیک)

ثبت نام: 77249607--- 77450159--- 77205873

اتمام حجت یا مذاکره

میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)


یا این یا آن...!!


اتمام حجت در محیط کار و خانواده هیچ جایی ندارد. چنین رفتاری جزء زورگویی و تهدید به حساب می آید. تهدید و ترساندن قاتل عشق و علاقه است.

اینکه "یا این رو انتخاب کن یا آن را" و در نتیجه محدود کردن و تحت فشار گذاشتنِ همسر یا کارمند، جز خصومت و کاهش بازده کار نتیجه دیگری نخواهد داشت.

بارها دیده ایم که در جلسه های مشاوره زن و شوهر چنین گفتگویی انجام می دهند: "یا باید از پدر و مادرم عذر خواهی کنی یا با خانواده ات قطع ارتباط کامل، حق ندارن پاشونو تو خونه من بذارن"

شاید برخی آقایان بگویند در مقابلِ خانم ها باید این روش را بکار برد! به هر حال آنچه تجربه نشان داده، این کار جز راهکاری موقت و گذرا که در نهایت موجب کاهش رغبت و عشق می شود، نتیجه ی بهتری نداشته.

اصولا اتمام حجت خلاف مذاکره است؛ اگر از خستگی ناشی از بحث و مشاجره با همسر سخن بگویید که همسرتان کار را به جایی می رساند که شما چنین واکنشی نشان دهید، پاسخ این است که نباید اصلا با وجود خستگی به بحث ادامه داد.

به هر حال، انسان عاقل اتمام حجت نمی کند، دستور نمی دهد، امر و نهی نمی کند بلکه تقاضا کرده و احساس خود را بیان می کند.



پذیرش کلینیک: 02177249607  --  02177450159  --  02177205873

نشانی: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از میدان صدم- ساختمان پزشکان نگین-طبقه 5 واحد 20

مشاجره را به گفتگویی با حوصله تبدیل کنید!!

میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)


مشاجره را به گفتگویی با حوصله تبدیل کنید!!


مشاجره یعنی چه؟


گفتگوی همراه با پرخاش و ستیز، نزاع کردن؛

در چنین شرایطی طبیعتا شدت هیجان بسیار زیاد است و زمانی که هیجان شدت می گیرد، منطق کار نمی کند و این یعنی زنگ خطر برای وقوع رفتارهای خطرناک، ضرب و شتم، فحاشی و آسیبهای جبران ناپذیر

وقتی همسران به منظور حل و فصل اختلافات به مراکز مشاوره مراجعه می کنند، همدیگر را به دروغ گویی متهم می کنند، با صدای بلند صحبت می کنند، داد می زنند، زبان بدنشان یعنی نحوه نشستن و ایماء و اشاره هایشان کاملا تحریک کننده ی یکدیگر است، وسط صحبت یکدیگر می پرند و  دنبال مقصر می گردند.

اما اگر به دنبال کسب نتیجه هستید و از چنین وضعی خسته شده اید و مایلید هر چه سریعتر رهایی یابید، پس برای دست کم یک جلسه ی مشاوره ، همدیگر را همراهی کنید؛ چطوری؟


با رعایت قواعد زیر:


-در طرح موضوع، عجله نکنید، با آرامش صحبت کنید، به این فکر کنید شما بالاخره چه در یک جلسه یا دو جلسه حرف هایتان را خواهید زد، پس زمان برای شما تمام نمی شود و قرار نیست حکمی بدون تجدید نظر برای تان صادر شود.

-زبان بدنِ تحریک آمیزِ خود را کنترل کنید(نیشخند، ایما و اشاره، طرز نشستن و نگاه)

-قلم و کاغذ همراه خود بیاورید، اگر ندارید از مشاور یا منشی درخواست کنید؛ چرا؟ زیرا هیجانِ خشم و ناراحتی موجب می شود، اغلب وسط صحبت بپرید، غالبا مراجعان می گویند: " اگر الان جوابِ همسرم را ندهم، فراموش می کنم؛ این روزها  ایشون با کارهاشون حافظه و حواس برایم نذاشته!"

-غالبا مشاهده  شده وقتی همسران  در حین صحبت یکدیگر ، یادداشت برداری می کنند، زبانِ بدنِ تحریک آمیز، از کار می افتد، ذهنشان متمرکز می شود و مطالب را  بهتر به یاد می آورند.

-نوشتن، پاسخ سریع را به تاخیر می اندازد، این موضوع موجب می شود تا کلمات بهتری برای بیان انتخاب کنید.

در مجموع،حتی  اگر بتوانید این تکنیکها را در هر لحظه که امکان مشاجره هست به کار ببرید، شک نکنید که از وقوع آن جلوگیری می کنید.



پذیرش کلینیک: 02177249607  --  02177450159  --  02177205873

نشانی ما: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از میدان صدم- ساختمان پزشکان نگین- طبقه 5 واحد 20